Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is 240 euro niet veel te veel voor het leegpompen van een tank?

Vraag gesteld door op 24 juni 2020

Bij het terugbrengen van een huurauto heb ik die per ongeluk met tweetakt-benzine afgetankt. Dit heb ik vervolgens gelijk gemeld, zonder tussendoor nog de sleutel in het contact gehad te hebben en heb ik de auto samen met een medewerker naar een parkeerplaats geduwd. De rekening die ik hiervoor nu krijg is 240 euro, wat mij veel te veel lijkt.

Online lees ik bedragen van 50 tot 150 euro, maar ik heb geen idee of dat betrouwbare informatie is. Twee verschillende personen van de verhuurder die ik gesproken heb zeggen alleen maar dat "dat nou eenmaal de rekening is die zij van de garage hebben gehad". Ik hoop dat iemand mij kan vertellen of ik nu een veel te hoge rekening heb gehad en of ik daar iets aan kan doen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Nadat u verkeerde brandstof heeft getankt met een huurauto krijgt u een rekening van 240 euro. U vraagt of dat redelijk is.

Misschien dat het bedrag wel wat gespecificeerd is. Het zou kunnen dat de auto door de garage is opgehaald zonder er mee te rijden en dat dit de extra kosten zijn waardoor dit bedrag wat aan de hoge kant lijkt. Aan de andere kant lijkt het bedrag op basis van ongeveer twee uur arbeid mét vervolgens nog de BTW erbij. Ik denk dat twee uur voor het aftappen en wellicht spoelen niet buitensporig is. Maar misschien kan de verhuurder de factuur tonen om ook te bekijken hoe het bedrag is opgebouwd. Misschien zit er wel halen en brengen bij en een bepaalde hoeveelheid verse benzine.