Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Huurauto

Vraag gesteld door op 16 februari 2020

Mijn auto (volvo V40 d2, 2013) ging kapot op vakantie in oostenrijk. Het koppelingspedaal kwam niet meer omhoog en schakelen ging steeds lastiger. Hij werd afgesleept naar een plaatselijke dealer maar die kreeg het niet gemaakt voor ik weer naar huis moest en presenteerde ook nog een meer dan behoorlijke rekening.

In overleg met volvo assistance besloten om de auto naar Nederland te repatriëren. Naderhand werd duidelijk dat het zomaar 3 weken kan duren voordat de auto in Nederland aan gaat komen. Mijn vraag is, kan ik de kosten die ik moet maken om een auto te huren tot m'n auto terug is declareren op de reisverzekering? En zo nee waar zou ik dan terecht kunnen?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Uw Volvo V40 is in Oostenrijk kapot gegaan. Omdat de garage in Oostenrijk het probleem niet direct heeft kunnen vinden, is door Volvo Assistance besloten om de auto naar Nederland te repatriëren. Dit kan wel even duren. U moet nu een auto huren en uw vraag is of u de kosten van de huurauto op de reisverzekering kunt declareren.

Ik ga er in mijn antwoord vanuit dat u een ANWB reisverzekering heeft. Vervangend vervoer wordt in de reisverzekering verleend tot de eerste werkdag nadat u naar huis bent teruggekeerd. Hier kunt u dus geen aanspraak op maken. U kunt aan uw dealer vragen of hij een oplossing heeft voor de tijd dat uw auto nog niet gemaakt is. Ook dit is meestal niet kosteloos.