Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camperbusje definitief schorsen

Vraag gesteld door op 17 juli 2020

Wij hebben een oud camperbusje dat ons veel plezier gebracht heeft, maar de kosten wegen inmiddels niet meer tegen de baten op. Wij willen het busje daarom in onze achtertuin zetten als extra logeerplek/speelplek voor kinderen/museumstuk (wij wonen op een groot perceel in een landelijke omgeving en het voertuig zal geen enkele hinder of gevaar voor buren opleveren).

Ik kom er alleen niet achter hoe ik dit op de juiste wijze juridisch kan regelen. Schorsing is slechts tijdelijk; voor het beëindigen van de registratie bij de RDW zijn er eisen waar we niet aan voldoen; een verzoek verval tenaamstelling is alleen aan de orde wanneer de auto uitgebrand of volledig gesloopt is. Wat zijn in dit geval de mogelijkheden?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U bent in het bezit van een oud camperbusje. U gaat deze niet meer gebruiken maar u wilt het in uw achtertuin zetten als extra logeerplek/speelplek voor kinderen. Wat zijn de mogelijkheden om dit op de juiste wijze te schorsen?

De RDW heeft op uw vraag vast een antwoord. Op hun pagina auto al gesloopt of voor onderdelen gebruikt staat aangegeven wat u kunt doen om een voertuig van uw naam te halen. Onderop de pagina wordt aangegeven dat u contact op kunt nemen met de Klantenservice van de RDW als er op u een andere situatie van toepassing is. De klantenservice is bereikbaar onder tel.nr. 088 0087447.