Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

BOVAG garantie?

Vraag gesteld door K.L.C.M. Duijsens op 11 februari 2020

In okt Subaru Forester gekocht met BOVAG garantie t/m 6-4-20. Nu Koppeling/drukgroep defect en gerepareerd. Vallen de kosten onder de garantie?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Afgelopen oktober heeft u een Subaru Forester gekocht met 6 maanden Bovag garantie. Valt de reparatie van de koppeling/drukgroep onder de garantie?

Garantie

Garantie is een toezegging van de verkoper dat het product bepaalde eigenschappen heeft. Als er een gebrek ontstaat dan kunt u een beroep doen op de garantie en de verkoper moet dan in principe kosteloos herstellen. Als er garantie wordt gegeven dan neemt de verkoper het risico van bepaalde gebreken over. Welke gebreken onder garantie vallen staat in de voorwaarden.

Welke gebreken vallen onder de Bovag garantie

Onder de garantie vallen gebreken die binnen de garantieperiode zijn ontstaan of gebreken die niet waarneembaar waren bij de aankoop. Het moet echt gaan om een gebrek. Dat betekent dat het onderdeel kapot is en niet meer aan de norm voldoet die de fabrikant heeft voorgeschreven. Bij slijtage van een onderdeel dat nog binnen de norm valt, is er geen sprake van een gebrek. Uitzonderingen op de garantie zijn ruiten, radio, banden en accessoires.

Conclusie

U kunt zich beroepen op de Bovag garantie. Alleen als de verkoper aan kan tonen dat de schade is ontstaan door verkeerd rijgedrag kan dit anders zijn. Meer informatie over garantie vindt u op onze website.