Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autoverhuurbedrijf schrijft bedrag verkeersboete van rekening af zonder toestemming

Vraag gesteld door op 6 mei 2020

Wij zijn onlangs geïnformeerd door ons autoverhuurbedrijf over een verkeersovertreding begaan in Florence eind dec. 2019. Nu constateren wij dat dit bedrijf zonder ons hiervan van te voren over in kennis te stellen het boetebedrag t.b.v. 61 eurovan onze rekening heeft afgeschreven. Als hiermee de zaak is opgelost, prima, doch is dit wel toegestaan?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft in Italië met een huurauto een verkeersovertreding begaan. De verhuurmaatschappij heeft zonder u ervan in kennis te stellen een bedrag van 61 euro van uw rekening afgeschreven.

Het is niet gebruikelijk dat de verhuurmaatschappij de boete betaalt. Ik vermoed ook niet dat zij dat gedaan hebben. Normaal gesproken ontvangt de verhuurmaatschappij de boete van de Italiaanse autoriteiten met het verzoek de (adres)gegevens van de huurder door te geven. Hiervoor brengen de verhuurmaatschappijen over het algemeen administratiekosten in rekening. Daarna ontvangt de huurder van de Italiaanse autoriteiten de boete per post.

Ik denk dus dat u de boete nog thuis moet ontvangen en dat het bedrag van 61 euro dat nu is afgeschreven van uw rekening, de administratiekosten van de verhuurder betreffen. Als u dit zeker wilt weten, kunt u contact opnemen met de verhuurder om dit na te vragen.

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.