Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verwijderen haag bij stacaravan

Vraag gesteld door op 1 mei 2020

Bezit een stacaravan op camping en bij aankoop stond daar een hoge haag (ca 4m hoog) waardoor ik alle privacy had. Bij aankomst gister bleek dat de haag teruggebracht is naar wat kale boomstammetjes van ca 1,5m hoog. Zit nu totaal te kijk, in de volle zon en het licht van lantarens. Ook het geluid van het weggetje dat langs de caravan loopt komt nu direkt binnen.

Haag staat tussen het weggetje en mijn caravan en staat niet op het door mij gehuurde perceel. Vraag: wat zijn mijn 'rechten'. Kan ik eigenaar/beheerder verzoeken een afscheiding te plaatsen? Kan ik zelf iets plaatsen en de kosten verhalen? De haag zal hopelijk ooit weer wat beschutting geven, maar denk niet dat ik dit nog mee zal maken. Graag uw reaktie,

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U huurt een plaats op een camping. Naast de plaats stond een hoge heg die u veel privacy gaf. Deze heg is nu flink gesnoeid. U vraagt wat uw rechten zijn.

U geeft aan dat de heg niet staat op het door u gehuurde stuk grond. De campingeigenaar bepaalt wat er gebeurd met de bomen en struiken op zijn grond. U kunt de campingeigenaar dan ook juridisch gezien niet aanspreken.

Ik kan mij goed voorstellen dat privacy en groen belangrijk voor u is. Het was ook wel zo vriendelijk geweest om u vooraf op de hoogte te stellen. U had dan wellicht nog kunnen overleggen over een iets hogere lengte van de heg. Nu dit niet is gebeurd kunt u de campingeigenaar hier echter niet voor aanspreken.

U zou nu wel een gesprek kunnen aangaan en proberen te bewerkstelligen dat de heg in het vervolg minder rigoureus wordt gesnoeid en er ook rekening wordt gehouden met uw huurgenot en privacy. Misschien is de campingeigenaar bereid om u wat tegemoet te komen. U kunt ook overleggen wat de mogelijkheden zijn om een omheining te plaatsen. De kosten hiervoor zijn wel voor eigen rekening. U kunt in dit geval niets afdwingen dus een goed gesprek is in dit geval wat ik u kan adviseren.

Meer informatie over uw rechten op de camping vindt u op onze website.