Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade na bandenwissel

Vraag gesteld door op 28 april 2020

Wij hebben op 22 oktober onze zomerbanden laten omzetten naar winterband bij de Kwikfit.

Nu hebben wij vandaag onze auto (Renault Twingo) bij onze garage gebracht en nu blijkt dat bij beide achterbanden de bout al het schroefdraad in de naaf te zijn verdwenen. Hierdoor hebben wij behoorlijke kosten voor het vervangen van beide naven.

Alleen nu komen we in een gebied wie verantwoordelijk is voor deze kosten. Kwik-fit geeft aan dat de auto naar hun toe moet om het te beoordelen, maar dan zouden we niet verantwoord de weg op moeten met wielen die op 3 bouten vast zitten.

Men zegt ook dat men bij het het gereed van de werkzaamheden de klant mee kijkt. Wat is het beste om nu te doen?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Bij de garage bleek dat bij beide achterbanden van uw Renault Twingo het schroefdraad in de naaf is verdwenen. Om beide naven te vervangen, brengt behoorlijke kosten met zich mee. Nu heeft u uw banden in oktober laten omwisselen bij Kwikfit. U houdt Kwikfit verantwoordelijk voor deze schade. Om dit te beoordelen, willen zij dat de auto bij hen wordt gebracht. U vindt dit niet verantwoord.

Bewijs

Om Kwikfit aansprakelijk te stellen voor schade aan uw auto, zult u zelf met bewijs moeten komen dat deze schade door hen is veroorzaakt. Wat heeft de garage hierover gezegd? Wil de garage een verklaring afgeven dat de schade door Kwikfit is veroorzaakt?

Beoordeling van de schade

Als u van mening bent dat de schade is veroorzaakt door bijvoorbeeld het scheef aandraaien van de banden, dan moet u Kwikfit de gelegenheid geven om de schade te beoordelen. Hiertoe hebben zij het recht. Om nog met de auto te rijden nu u weet dat de banden met 3 bouten vastzitten, is niet raadzaam. Kwikfit is een bedrijf dat hele dagen banden verwisselt. Het lijkt ons niet erg waarschijnlijk dat hier iets verkeerd is gegaan. Tenzij uw garage dit zeker weet en dit op papier wil bevestigen.

Slijtage

U geeft niet aan hoe oud de Renault Twingo is. Is deze al iets ouder dan is het goed mogelijk dat de draad op begint te raken als de banden al vaker zijn verwisseld.

Meer informatie over schade na reparatie vindt u op onze website.