Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Medische verklaring Zuid-Afrika

Vraag gesteld door op 12 januari 2020

Het betreft een reis naar Zuid Afrika. Op uw website geeft u informatie over een noodzakelijke medische verklaring m.b.t. medicijnen die onder de opiumwet vallen https://www.anwb.nl/vakantie/zuid-afrika/informatie/douane

Ik heb uw helpdesk gebeld met de vraag of deze informatie volledig is, maar uw medewerkster kwam daar ook niet helemaal uit. Concreet is mijn vraag:
Is het voldoende als ik met een engelstalige medische verklaring voorzien van apostillestempel op reis ga? of: heb ik daar meer voor nodig, bijvoorbeeld een nadere verklaring/formulier (etc.) van de Zuidafrikaanse ambassade. Het lijkt er op dat de instantie waarnaar u verwijst CAK (hetcak.nl) iets dergelijks voorschrijft. Kortom ik kom er helemaal niet uit en hoop dat u mij (glas)helderheid kunt verschaffen.
 

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft een vraag over een medische verklaring voor Zuid-Afrika.

Wij geven algemene praktische toeristische informatie over diverse vakantiebestemmingen. In specifieke gevallen is het raadzaam om (onvolledige) informatie te verifiëren bij de instanties die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Voor informatie over medische verklaringen voor het meenemen van medicatie naar het buitenland verwijzen wij naar het Cak. Het Cak verwijst in dit geval naar de ambassade van Zuid-Afrika.

Ik raad u aan uw vraag voor te leggen aan de ambassade van Zuid-Afrika. U kunt de ambassade bereiken via onderstaande contactgegevens:

South African Embassy
40 Wassenaarseweg
2596 CJ The Hague
Netherlands
Tel: + 31 70 392 4501
info.thehague@dirco.gov.za