Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete tol Hongarije

Vraag gesteld door op 7 april 2020

In maart 2019 ben ik met mijn camper/bestelbus naar Hongarije geweest. Bij de grens - benzinestation tol betaald voor 10 dagen - personenauto. Dezelfde dag en de dagen er na gefotografeerd en krijg van Euro Parking Collection 3x een boete voor hetzelfde feit, nl. te weinig tol betaald. Had voor bestelauto moeten zijn en heb betaald voor luxe sedan.

Ik heb 1x betaald en een brief geschreven met uitleg waarom 1 x (i.v.m. hetzelfde feit) en vraag hoe en waar ik bezwaar kan maken als EuroParkingCollection geen bevredigend antwoord geeft. Krijg maanden later als antwoord dat ik bij de Hongaarse rechter in beroep kan gaan en ze gaan niet in op mijn bezwaar van 3x boete voor hetzelfde. Nu krijg ik (09-03-2020) 2 x een brief van Contractum die namen EuroParking Collection nog 2x 129,56 wil ontvangen.

Vreemde zaak omdat ze niet ingaan op mijn argumentatie (3x betalen voor dezelfde overtreding). Wat zijn mijn mogelijkheden? Ik wil vanzelfsprekend niet betalen.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft in Hongarije tol betaald, maar naar nu blijkt, voor het verkeerde voertuig. U heeft drie naheffingen ontvangen. U heeft geen reactie op uw bezwaar gekregen. U heeft nu twee aanmaningen ontvangen. U wilt weten welke mogelijkheden u heeft.

Uit uw vraag begrijp ik dat u op verschillende dagen op tolwegen heeft gereden. Dat kan verklaren waarom u niet één, maar drie naheffingen heeft gekregen van Euro Parking Collection. Elke keer dat u namelijk opnieuw een tolweg oprijdt, geldt als een afzonderlijk feit.

Euro Parking Collection is een incassobureau. Wanneer u de naheffingen wil betwisten, moet u naar de Hongaarse rechter. Als u niet wilt betalen, is het mogelijk dat u in Nederland alsnog tot betaling gedwongen kunt worden.