Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekeuring URI

Vraag gesteld door op 21 januari 2020

Ik heb een bekeuring gekregen van het Kanton URI voor een snelheidsovertreding in Zwitserland op 24-08-2019 en ik ben in 2019 helemaal niet in Zwitserland geweest. Ik denk dat er een fout is gemaakt of dat het om oplichting gaat. Wat moet ik nu doen?

 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft een bekeuring gekregen van het Kanton URI in Zwitserland, voor een snelheidsovertreding op 24-08-2019. U bent in die tijd niet in Zwitserland geweest. U vraagt wat te doen.

Als u, en uw auto, op die datum niet in Zwitserland bent/is geweest dan lijkt het erop dat er sprake is van een misverstand. Ik raad u aan om contact te zoeken met de instantie die de boete heeft opgelegd. Als het goed is, staan de gegevens in de brief. U kunt om een foto vragen, maar misschien wordt tijdens het gesprek al duidelijk dat het om een ander kenteken lijkt te gaan. Dan is het ook gelijk opgelost. Vaak is het mogelijk om in te loggen op hun website en dan krijgt u ook de foto te zien.
Bezwaar maken heeft alleen zin als u kunt aantonen dat de boete onterecht is. Zorg dat u bewijs meestuurt waarmee u aannemelijk kunt maken dat u daar niet was op het moment van de overtreding.