Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Inzittende verzekering huurauto / reisverzekering

Vraag gesteld door Hans en Anita op 4 juni 2018

Onze zoon heeft via Sunny cars een auto gehuurd ( zoon valt onder onze doorlopende reisverzekering). Nu geeft Sunny cars aan dat hij geen inzittende verzekering (PIA) kan afsluiten maar dat dit meestal onder de reisverzekering valt. Kunt u mij hier misschien een antwoord op geven of dit bij onze verzekering ook zo is. Ik heb telefonisch navraag gedaan bij jullie en zij konden mij hierop geen passend antwoord geven.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U vraagt of er in uw reisverzekering dekking is voor schade van inzittenden van een huurauto.

Een reisverzekering geeft geen standaard dekking voor inzittenden van een huurauto. De voorwaarden van de reisverzekering zijn hierbij doorslaggevend. Ook hangt het af van de dekking die u heeft afgesloten. Een reisverzekering kan bijvoorbeeld wel een ongevallendekking bieden.

Met een ongevallendekking ben je verzekerd van een eenmalige uitkering bij overlijden en blijvende invaliditeit door een ongeval als je op reis bent. Vaak moet deze apart zijn afgesloten. Een ongevallendekking is echter niet hetzelfde als een inzittendeverzekering en geeft ook alleen dekking aan de verzekerden zelf.

U kunt de informatie over de door u afgesloten verzekering het beste bij de afdeling verzekeringen opvragen. Wij hebben namelijk geen inzage in uw verzekering en kunnen uw vraag dan ook niet volledig beantwoorden.