Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkoop chalet

Vraag gesteld door Gerritsen op 5 december 2019

Wij willen onze trekkershut verkopen aan kennissen en staan op een caming met Recreon voorwaarden. Tijdens de aankoop in 2014 zijn geen andere voorwaarden gesteld dan de Recreon voorwaardenn. Aan de kennissen van ons, die op een wachtlijst voor een sesoensplek staan, is door de kamping eigenaar een sesoensplek aangeboden. Nu wil de kamping eigenaar ons verplichten om de trekkershut voor een door hem vast gesteld bedrag te verkopen aan andere mensen die op zijn wachtlijst staan.
Voor de verkoop aan onze kennisen welke zijn "goedkeuring" hebben voor een seisoensplaats geeft hij geen toestemming. Mag dit en zijn wij provisie aan de hem verplicht te betalen?

 

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over de verkoop van uw trekkershut op een Recron Camping. U zou uw hut graag aan kennissen verkopen die op de wachtlijst staan voor een seizoensplek. De campingeigenaar wil dat u uw hut aan andere campinggasten verkoopt. U vraagt wat uw rechten zijn.

Het uitgangspunt is dat de trekkershut van u is. U mag deze verkopen aan wie u dit wilt. Echter niet met de campingplaats erbij. De campingeigenaar mag op zijn beurt bepalen wie er bij hem een plaats krijgt op de camping. Dat maakt het in dit soort situaties vaak lastig.

Het lijkt erop dat er in uw geval geen sprake is van een seizoensplaats, maar een jaarplaats. Hoe dan ook bepaalt de campingeigenaar wie hij een contract aanbiedt. U kunt dus verkopen aan uw kennissen, maar dat zult u de trekkershut van de plaats af moeten halen. U kennissen zullen dan moeten wachten tot zij voor een plaats aan de beurt komen.

Als de campingeigenaar meewerkt aan het verkopen van de hut op de plaats zelf mag hij daar provisie voor berekenen.