Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol betalingen EPC

Vraag gesteld door R.M.J. Goedhart op 29 oktober 2019

Wij hebben een rekening gehad van epcplc over tol in Noorwegen. De auto en het kenteken zijn niet van ons.
Nu moeten wij bewijzen  dat het betreffende voertuig niet van ons is ,maar bij informatie bij de belastingdienst en het RDW geven ze hier over geen info i.v.m.de AVG hoe lossen wij dit probleem op.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft van het EPC een naheffing ontvangen voor tol in Noorwegen. De auto en het kenteken zijn niet van u. U vraagt zich af wat te doen.

De Euro Parking Collection plc (EPC) is een organisatie die toestemming heeft van verschillende Europese handhavende organisaties (in verschillende Europese landen) om in hun naam bepaalde verkeersboetes, parkeerboetes of naheffingen voor tol te innen. 

Het gebeurt wel eens dat er een fout wordt gemaakt bij het overnemen van het kenteken. Bent u niet ter plekke geweest, dan kunt u bezwaar maken tegen de naheffing.

Ik adviseer ik u contact op te nemen met het EPC, uw verhaal te doen en te vragen hoe u bezwaar kunt maken.  De contactgegevens vindt u op de website van het EPC.

Maakt u bezwaar dan zult u bewijs moeten leveren dat een fout is gemaakt en het niet uw auto betreft. U kunt een foto van uw auto en kopie van uw kentekenbewijs als bewijs meesturen.