Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Staangeld 2020

Vraag gesteld door L. Robben op 2 januari 2020

Mijn vader is overleden en heeft een chalet op een camping waar recron voorwaarden gelden er is geen medekampeerder wij staan ook op die camping nu willen  wij de chalet over laten plaatsen naar onze eigen plek nu zegt de camping beheerder dat wij eerst de standplaats van me vader schriftelijk op moeten zeggen en het staangeld van 2020 gewoon moeten betalen van me vader ook al gaat hij weg van die plek en bij ons word gezet nu is het onze vraag. Of dat klopt want als ik in de voorwaarden van recron kijkt naar artikel 10 dan klopt het niet mag dit? 

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

 

Uw vader is overleden. Er is geen mede-recreant die de overeenkomst wil overnemen. U wilt het chalet over laten plaatsen naar uw staplaats. De campingbeheerder wil dat u het stageld over 2020 betaalt. U vraagt of dit klopt.

U moet het overlijden van uw vader schriftelijk melden. U hoeft de overeenkomst niet op te zeggen, omdat de overeenkomst bij overlijden van rechtswege eindigt, wanneer er geen mede-recreanten zijn. Dit staat zo in artikel 10 lid 2 van de Recronvoorwaarden.

Omdat er geen mede-recreanten zijn voor de plaats van uw vader, bent u als erfgenaam verplicht zijn staplaats leeg op te leveren. U krijgt daar een redelijke termijn voor. Volgens artikel 10 lid 2 moet er tot het moment dat de plaats leeg wordt opgeleverd, worden betaald voor de staplaats. Vanaf het moment van oplevering krijgt u het vooruitbetaalde jaargeld terug. Dit geldt ook als u het chalet van uw vader naar uw eigen staplaats laat verplaatsen.

Mocht u er met de ondernemer niet uitkomen, dan kunt u het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.