Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete met alleen een QR-code

Vraag gesteld door op 22 december 2019

Op 15 november jl. heb ik in Luxemburg een parkeerboete ontvangen. De bon zat onder de ruitenwisser. Deze bon was volledig Franstalig en onderin staat een QR-code om de betaling van € 49,- mee te voldoen. Deze QR-code wordt echter niet herkend via mijn telefoon. Mijn vraag is nu wat te doen. Het is toch gebruikelijk om een formele boete thuis te ontvangen met alle gegevens om de betaling te verrichten?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft in Luxemburg een parkeerboete (van € 49) onder de ruitenwisser van uw auto ontvangen. Daarop staat een QR-code waarmee het bedrag betaald kan worden, maar uw telefoon herkent de QR-code niet. U vraagt wat te doen.

Ik adviseer u op de bekeuring te kijken of er contactgegevens staan van de instantie die de boete heeft opgelegd, zodat u kunt navragen of er een andere mogelijkheid is het bedrag te voldoen.

Ik vond nog deze Luxemburges overheidswebsite met een mogelijkheid tot online betaling van (parkeer)boetes. Wellicht lukt het langs die weg te betalen.

Als de boete onbetaald blijft, is er een kans dat er naar het huisadres een (formele) boete wordt gestuurd. Als uw geen bezwaar heeft, adviseren wij de boete zo snel mogelijk te voldoen omdat er anders kans op verhogingen bestaat.

Meer informatie over boetes uit het buitenland kunt u lezen op onze website.