Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Borg huurauto

Vraag gesteld door op 11 december 2019

Tijdens een vaknatie in Spanje, in oktober, hebben we een huurauto gehad bij SolAuto, Malaga. Ter plekke hebben wij een borg moeten betalen omdat we niet met creditkaart konden betalen. Tot op heden hebben we deze borgsom nog niet retour, na meerdere mails te sturen tevergeefs.
We zouden een advocaat in Spanje willen inschakelen en zouden een beroep op de rechtsbijstandverzekering willen doen. Gaat dat?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft voor uw huurauto in Spanje een borg betaald, maar bij inlevering van de auto niet terug gekregen. Op uw mails wordt niet gereageerd. U wilt een advocaat inschakelen en een beroep op rechtsbijstandverzekering doen.

Of het mogelijk is een beroep op uw rechtsbijstandverzekering te doen, kunt u nagaan in de polisvoorwaarden. Doorgaans zijn geschillen in het buitenland van dekking uitgesloten. Of dat voor uw rechtsbijstandverzekering ook geldt, kunt u nalezen in de polisvoorwaarden.

Voordat u een advocaat in Spanje inschakelt, kunt u eerst de hulp van het Europees Consumenten (ECC)  inroepen. Het EEC bemiddelt bij consumentengeschillen in een andere EU-lidstaat. Mogelijk kunt u op deze wijze uw borg terugkrijgen.
 

Meer informatie over een auto huren in het buitenland vindt u op onze website.