Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekeuring voor parkeren op een gelegenheid voor onmiddellijk laden en lossen van goederen

Vraag gesteld door op 29 oktober 2019

Ik heb een bekeuring ontvangen voor parkeren op een gelegenheid voor onmid-dellijk laden en lossen van goederen.

Laat ik mijn situatie uitleggen.

In mijn straat staan aan de linkerkant huizen met parkeervakken en aan de rechterkant staan twee parkeervakken met daarachter een laad en los vak. Nu is het geregeld zo dat de linkerkant vol is waardoor je dus niet in je eigen straat kunt parkeren, terwijl je wel gewoon betaald voor een vergunning. Hierom parkeren de bewoners van deze straat (waaronder ik) geregeld aan de rechterkant waar dus het laad en los vak is. Dit ben ik gaan doen vanaf maart 2019 t/m september. Toen heb ik mijn eerste bekeuring ontvangen voor het parkeren op een laad en los plaats. In de afgelopen 6 maanden is er nooit op gehandhaafd. Ik ben zelfs een keer naar een handhaver toegestapt met de vraag of ze dit goed vinden. Hierop kreeg ik het antwoord dat ze het niet erg vinden. Wat het helemaal vreemd maakt dat ze er opeens op gaan handhaven.

Wat kan ik hiermee het beste doen?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U staat regelmatig geparkeerd op een plaats voor laden en lossen. Dit omdat er onvoldoende parkeergelegenheid in uw straat is. U heeft nu een boete gekregen, terwijl er eerder niet op is gehandhaafd. U vraagt wat u nu het beste kunt doen.

Het beste is de boete te betalen. Uiteindelijk heeft u geparkeerd op een plaats voor laden en lossen en dat is verboden. Dat u niet eerder een boete heeft gekregen, is geen garantie dat er nooit op wordt gehandhaafd. Ook al zegt een handhaver dat hij het niet erg vindt dat op die plaats wordt geparkeerd.

De parkeervergunning betekent dat u op de parkeervakken voor bewoners mag parkeren zonder er elke keer voor te moeten betalen.