Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winterbanden in Frankrijk verplicht 2019/2020

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 13 september 2019

Zijn winterbanden verplicht in bepaalde wintersport gebieden in ski seizoen 2019/2020 ? Op deze site  staat dat dit verplicht wordt. Is dit correct ? Zoja is het bekend in welke gebieden ? Ik kan hier niks over terug vinden.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U wilt weten of winterbanden verplicht worden gesteld in bepaalde wintersportgebieden in het skiseizoen 2019/2020.

De regels omtrent het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen verschillen per land.  Voor zover bij ons bekend geldt nog het volgende:

  • Aangeraden bij winterse omstandigheden - Het gebruik van winterbanden is niet verplicht in Frankrijk, maar het wordt aangeraden winterbanden te gebruiken op wegen die zijn bedekt met sneeuw of ijs.
  • De minimale profieldiepte voor winterbanden is 3,5 mm.
  • Soms is het blauwe bord 'sneeuwkettingen verplicht' voorzien van een onderbord met de tekst pneus neige admis (winterbanden toegestaan). Dit betekent dat hier bij sneeuw in plaats van met sneeuwkettingen ook alleen met winterbanden (M+S) mag worden gereden. De winterbanden moeten een minimale profieldiepte van 3,5 mm hebben en op vier wielen zijn gemonteerd. Zonder winterbanden is het verplicht om met sneeuwkettingen te rijden. De ANWB adviseert je banden te gebruiken waarop een sneeuwvloksymbool wordt aangegeven. Meer informatie: anwb.nl/winterbanden.
  • Let op: in Luxemburg en Duitsland is het rijden op winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden.

Meer informatie over winterbanden en sneeuwkettingen in Frankrijk vindt u op onze website.