Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen met nieuwe auto voor aflevering

Vraag gesteld door E. van Wijk op 20 september 2019

Bij het afleverklaar maken van mijn opel grandland x uit 2018 van 30.000 euro is een storing in het veiligheidssysteem geconstateerd. De garage is al 3 dagen zonder succes bezig met uitvinden wat er aan de hand is. Mijn vertrouwen in de auto is wel weg. Kan ik de koop nog ontbinden?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een Opel Grandland uit 2018 gekocht. Echter, bij het klaar maken voor aflevering is er een storing geconstateerd in het veiligheidssysteem. Er zijn drie dagen verstreken en er is nog geen oorzaak gevonden. U wilt weten of u de koop kunt ontbinden.

Ik kan me voorstellen dat u van de koop af wilt zien. Echter, wettelijk gezien kan dat niet zomaar. U dient de verkoper in de gelegenheid te stellen het gebrek te verhelpen. Ik adviseer u dan ook eerst de verkoper per aangetekende brief schriftelijk in gebreke te stellen, waarin u een redelijke termijn (twee weken) stelt, waarbinnen het gebrek verholpen dient te worden. Pas daarna staat de weg tot ontbinding voor u open. Daarbij moet u het aankoopbedrag terug krijgen en de verkoper krijgt de auto ‘terug’ .
 
Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.