Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onnodige reparaties

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 september 2019

4 weken terug, tijdens een rit sloeg plots de auto af. Op dat moment trok juist mijn man zijn schoenen aan op de bijrijdersplaats. Hij schoot uit bij het vastmaken van een veter tegen de middelconsole, ik hoorde een plop geluid en de motor sloeg af. Dit gaf ik door aan de garage. Het bleek dat de motor geen vonk meer kreeg. Bougies, kabels ed werden vervangen, maar de auto deed niets. Ik meldde de garage, zou er geen startonderbreker in kunnen zitten, zou die geraakt zijn soms bij het aantrekken van de schoenen. De vraag werd lachend afgedaan. Een ander onderdeel, werd besteld(duurde ruim 2 weken eer het er was) maar ook na vervanging daarvan, startte de auto niet. Er werd een stappenplan gemeld wat de garagist van plan was nog te gaan doen...

Na een paar minuten heb ik hem terug gebeld met de vraag of hij nu alstublieft eens wilde gaan kijken ter hoogte van de middenconsole of daar nu echt geen startonderbreker zat. Dat deed de garagist en een paar minuten later belde hij......de auto loopt. Er zat inderdaad een startonderbreker. Wat te doen nu met de rekening ad 886 euro? De garagist verwacht de betaling ervan. Hij gaf aan ik heb het nog schappelijk gehouden, houd maar 5 uur werk aan? De dag erna, bleek dat de auto niet meer starten wilde omdat de accu slecht was. Ook die is nu vervangen.

De auto is overigens bijna 20 jaar oud..

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Ongeveer een maand geleden sloeg plots de auto af. Er zijn toen enkele onderdelen vervangen omdat de motor geen vonk meer kreeg. Echter na de reparatie startte de auto nog steeds niet. U hebt de garagist gevraagd om de middenconsole te controleren omdat u het vermoeden had dat daar het probleem zat. Toen de garagist dat deed bleek daar inderdaad een probleem te zijn met de startonderbreker. U vraagt zich af of u de rekening moet betalen.

Wij kunnen op basis van uw informatie niet vaststellen of de eerdere reparatie terecht/onterecht is. Om u van advies te kunnen voorzien zouden wij graag de facturen (zowel van de eerste reparatie als van de reparatie die gedaan is nadat er in het middenconsole gekeken is) willen inzien om te kijken of we daaruit kunnen afleiden waardoor de auto mogelijk tot stilstand is gekomen.