Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onjuist milieuvignet Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 september 2019

Via tolvignetten.nl heb ik een cat. 5 vignet ontvangen voor mijn camperbusje. Volgens de tabel zou dit mijns inziens een 4 moeten zijn. Klopt dit? Mij is het advies gegeven om dan gewoon opnieuw een vignet aan te vragen.Kan dat uberhaupt?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een Frans vignet besteld via tolvignetten.nl. U heeft een vignet categorie 5 ontvangen. U meent dat het categorie 4 moet zijn.

Onder categorie 5 van de Franse tolvignetten vallen motoren en trikes. Dat lijkt dus inderdaad niet te kloppen. De klassenindeling voor tolbetaling vindt u op de website van Autoroute.fr. Tol betalen in Frankrijk kan contant, met een credit card of via een tolbadge (die u vooraf kunt aanschaffen). Bij tolvignetten.nl zie ik geen verkoop van tolbadges. Dus ik vermoed dat uw vraag gaat over een de aanschaf van een milieusticker voor Frankrijk.  

Voor de milieusticker gelden andere categorieën dan voor tol.  Op onze website vindt u informatie over de milieusticker, inclusief de categorieën. Wellicht verduidelijkt dat één en ander.

Wij raden overigens aan de milieusticker op een officiële website te bestellen.