Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vrijwaringsbewijs bij verkoop auto buitenland

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 7 augustus 2019

Wij hebben bij een Franse dealer een nieuwe auto gekocht en de oude auto wordt dan ingeruild bij die dealer. Hij verzorgt het papier werk om de Nederlandse oude auto te voorzien van Frans kenteken. De nieuwe auto is nog niet geleverd. Een vrijwaringsbewijs schijnt men hier niet te kennen, maar hebben wij wel nodig. Weet u hoe wij straks aan een vrijwaringsbewijs kunnen komen?? Vriendelijk dank.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft een auto gekocht bij een Franse dealer en de oude auto wordt bij die dealer ingeruild. De dealer verzorgt het papierwerk om de oude auto te voorzien van een Frans kenteken. Uw vraag is hoe u aan een vrijwaringsbewijs kunt komen.

Auto uitvoeren
Als u uw auto met Nederlands kenteken wilt uitvoeren, moet u de registratie van de auto bij de RDW beëindigen. Dit is belangrijk, want pas na beëindiging van de registratie bent u niet meer aansprakelijk voor de auto en dan pas stoppen de voertuigverplichtingen. U beëindigt de registratie bij de RDW door de auto aan te melden voor uitvoer.

Buitenlands kenteken
Informeer vooraf in Frankrijk welke documenten nodig zijn voor invoer in dat land, voordat u de auto voor uitvoer bij de RDW aanmeldt.

RDW
Op de site van de RDW staat alle informatie die u nodig heeft. Het telefoonnummer van de RDW is: 088 0087477