Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Even terugkomen op mijn vraag van 12 augustus over aanrijding

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 16 augustus 2019

Ik zou graag nog even terugkomen op de vraag die ik op 12 augustus gesteld heb over een aanrijding waarvan de schade via de tegenpartij vergoed wordt. in de mail die ik gekregen heb van die verzekering wordt aangegeven dat ik bij een schadebedrag van onder de 500 euro een gespecificeerde herstelnota kan opsturen boven dat bedrag moeten zij een expert inschakelen. Door jullie werd aangegeven dat je in de meeste gevallen onder de 500 euro ook kan volstaan met een proforma factuur. maar is een gespecificeerde herstelnota niet een rekening achteraf en ben ik dus niet verplicht om het eerst te laten maken en dan die factuur op te sturen... daarnaast ben ik gister bij een bedrijf geweest en heb ik geinformeerd wat het zou moeten kosten zij gaven aan 400 euro. ik heb toen ook nog gevraagd of ze een offerte of tijdelijke factuur konden opmaken voor de verzekering, maar zij gaven aan dat ik ook gewoon bij de verzekering kon doorgeven dat ik bij dat bedrijf geinformeerd heb en zij het geschat hebben op 400 euro met de contactgegevens van het bedrijf erbij.... maar ik het idee dat de verzekering daar niet mee akkoord gaat en de garage wil dus schijnbaar geen papieren factuur uitgeven!!! wat moet en kan ik nu doen?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft schade aan uw auto. Volgens uw verzekeraar krijgt u uw schade vergoed op basis van een gespecificeerde herstelnota. Het bedrijf waar u hebt geïnformeerd, zegt dat het voldoende is om een geschat bedrag door te geven met hun contactgegevens. U vraagt wat u moet doen.

U kunt bij uw verzekeraar nog navragen of een schatting voldoende is. Is dat niet het geval, dan moet u een gespecificeerde herstelnota opsturen. Het is aan u om te bewijzen wat de schade is en wat het kost om deze te repareren. De verzekeraar zal dit willen weten voor zij tot uitkering overgaan.   

U moet het bedrijf dan vragen om zo’n gespecificeerde nota (op papier). Wil het bedrijf hier niet aan meewerken, dan kunt u overwegen naar een ander bedrijf te gaan, die dat wel willen doen.

Meer lezen over het claimen van autoschade kunt u op onze website.