Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete (anonymverfugung) Oostenrijk betalen?

Vraag gesteld door op 5 augustus 2019

Heb wegens een snelheidsovertreding dd 17-06- 2019 (56 km/h waar 50) een zgn anonymverfugung van 30 euro ontvangen. Ik krijg de mogelijkheid geboden om niet te betalen omdat de anonymverfugung geen strafrechtelijke maatregelen is, maar een soort van schikking op anonieme basis. Als ik niet betaal moet de bestuurder (en niet de kentekenhouder) worden opgespoord. Ik heb geen flauw idee meer wie er toen reed, mijn vrouw of ik. Dus dat gaat naar eer en geweten niet lukken.

Ik zie in de Duitse verhandelingen (over Oostenrijkse boetes) dat betalen niet altijd nodig zou zijn. Wat te doen. Gaan ze voor 30 euro echt strafrechtelijk met een buitenlandse ‘klant’ aan de gang?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Wegens een snelheidsovertreding in Oostenrijk heeft u een  Anonymverfügung  van 30 euro ontvangen. U twijfelt of u de boete wel of niet moet betalen.

Een Anonymverfügung is een boete die wordt opgelegd aan de kentekenhouder. De kentekenhouder kan deze boete zelf betalen of hij kan dit door de bestuurder laten betalen. Een Anonymverfügung moet binnen 4 weken betaald worden. Betaling kan met een bankoverschrijving ( vergeet niet het identificatienummer te vermelden). Deze administratieve zaak is na betaling afgehandeld. Als niet op tijd wordt betaald van volgt de ‘gewone’ procedure. Dan zal het boetebedrag hoger worden. U kunt er niet op rekenen dat de Oostenrijkse autoriteit het erbij laat zitten. Kortom, ik adviseer u die 30 euro te betalen.

Meer informatie over Oostenrijkse boetes vindt u op onze website.