Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verminderd vermogen en hoog brandstofverbruik na koprevisie

Vraag gesteld door M. Heeren op 25 juli 2019

Ik had al eerder vragen gesteld over dit onderwerp dat mijn auto na koprevisie verminderd vermogen en hoog brandstofverbruik heeft. Mijn auto is terug geweest naar revisiebedrijf en hebben koprevisie gecontroleerd en die was ok. Verder compressietest en cilinderlektest gedaan en die was ook ok. Verstuivers fijn afgesteld en auto uitgelezen. Het enige wat hier uit kwam is dat het roetfilter 80 procent vol is. Dat zou volgens het revisiebedrijf de oorzaak moeten zijn voor hoog brandstofverbruik en verminderd vermogen. Echter na vervangen roetfilter blijven deze 2 problemen aanwezig. Wat zou het dan kunnen zijn, omdat roetfil ter namelijk een gevolg is dus van een oorzaak due nog niet is gevonden of opgelost? Op internet van ANWB staat dat als vermogen verminderd is en je geen melding krijgt het aan het LMM zou kunnen liggen. Bij uitlezen auto krijg je hier geen melding van. Ik had gelezen dat het ook aan EGR klep en drukregelaar N75 mbt de turbo zou kunnen liggen. De mechanische kleppen zouden dan niet meer goed werken. Ook spruitstuk zou vervuild kunnen zijn, maar turbo en spruitstuk zijn al vervangen. Maar dit zijn toch punten die niets met de revisie te maken hebben? Mij lijkt het om deze puntjes dan maar allemaal te vervangen dan. Doe ik hier goed aan of moet ik het anders gaan aanpakken? Je moet immers uitsluiten dat het te maken heeft met de revisie. Ben nu al bijna 4 maanden bezig hiermee. Kan je hier juridisch al iets mee?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

Na een koprevisie had uw auto verminderd vermogen en een hoog brandstofverbruik. Om dit te verhelpen is de roetfilter vervangen. Nu blijkt uw auto toch nog deze problemen het hebben. U vraagt wat uw rechten zijn.

Allereerst moet vaststaan wat de oorzaak van het verminderd vermogen en een hoog brandstofverbruik is. U zou het Voertuig Diagnose Centrum van Diesel Buchli een diagnose kunnen laten stellen.
Als blijkt dat de oorzaak een gevolg is van de eerdere koprevisie en/of vervanging van de roetfilter, kunt de de garage aanspreken en kosteloze reparatie eisen.  

Op onze website kunt u informatie vinden over uw rechten na reparatie.