Rechten bij herstructureren camping
Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 juli 2019
Voormalig Camping Maaszicht (Kerkdriel) is overgnomen door Resort aan de Maas per 1 juli 2019. Nu willen deze de camping gaan herstructureren.
- Als beeindiging van het contract heb ik een Nieuwsbrief ontvangen/geen ondertekening! Mag/kan dit? Dient men geen officiele brief/beeindiging contract te versturen?
- In nieuwsbrief(d.d. 27 juni 2019 vermelden ze, dat er geen nieuwe standplaatsovereenkomsten kunnen worden uitgegeven voor aankomend jaar 2020. Dus dat ik+mijn chalet voor 31 december 2019 dien te vertrekken van de camping. Geldt er voor herstucturering niet een opzegtermijn van 12 maanden +(mijn situtie) lopend jaar 2019 nog 6 maanden?(volgens recron)?
- Ook zijn ze vanaf dag 1, 1 juli 2019 gelijk begonnen met het slopen van oude caravans, wat een hoop herrie veroorzaakt. Mag dit?
- Mijn chalet kan niet verplaatst worden, heb ik recht op een tegemoetkoming?
Tot slot:
Hoe moet ik nu te werk gaan?
a) bezwaar indienen bij huidige campingeigenaar? Staat hier nog een tijdsbestek voor?
b) Daarna Geschillencommissie? staat hier een tijdsbestek voor?
Alvast bedankt voor het advies.
Antwoord van Lisette
ANWB ExpertDe camping waar u een staplaats heeft, is overgenomen. en wordt geherstructureerd door de nieuwe eigenaar. Er worden geen nieuwe staplaatsovereenkomsten meer gesloten. U heeft dit via een nieuwsbrief vernomen. U vraagt of wat uw rechten zijn.
U vertelt niet of de camping is aangesloten bij de RECRON. In dat geval gelden er strikte regels waar de campinghouder zich aan moet houden, wanneer hij de camping wil herstructureren. Die staan in de RECRON-voorwaarden voor vaste plaatsen.
In mijn antwoord ga ik ervan uit dat de camping niet is aangesloten bij de RECRON. Uw chalet staat op gehuurde grond. Dat betekent dat u bij opzegging van de overeenkomst de staplaats leeg moet opleveren aan het einde van de huidige overeenkomst.
De eigenaar van de grond mag er in principe mee doen wat hij wil. Het is natuurlijk is netjes om in een nieuwsbrief de overeenkomst op te zeggen en te vermelden dat u geen nieuwe overeenkomst krijgt, waardoor u per 31 december 2019 de camping moet verlaten. In de algemene voorwaarden staat wat de rechten en plichten van u én van de campingeigenaar zijn. Doorgaans zijn daar ook bepalingen opgenomen over de wijze en termijn van opzegging en of u recht heeft op een tegemoetkoming bij herstructurering.
U kunt uiteraard bezwaar indien bij de huidige campingeigenaar. U moet dat zo snel mogelijk, schriftelijk doen. Alleen wanneer de camping is aangesloten bij de RECRON of aangesloten is bij de Geschillencommissie Recreatie kunt u met uw klacht bij de Geschillencommissie terecht. Is dat niet het geval, dan moet u naar de rechter. Wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft, kunt u misschien hun hulp inschakelen.
Meer informatie kunt u lezen op onze website.
Deel deze pagina