Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is dit een verharde weg?

Vraag gesteld door N.J.H.D. Danebroek op 7 juli 2019

Bij ons in het dorp was voorheen een zandpad dat op een verharde weg uitkwam. Sinds enige tijd is het zandpad voorzien van een betonnen bovenlaag maar ziet er nog steeds uit als een zandpad met (kleine) hobbels en richels. Het pad eindigt op de verharde weg met een strook klinkers als aansluiting op de weg. Er is geen fiets- of voetpad aanwezig. Is het voormalige zandpad nu een verharde of onverharde weg?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Bij u in het dorp was voorheen een zandpad dat op een verharde weg uitkwam. Sinds enige tijd is het zandpad voorzien van een betonnen bovenlaag maar het ziet er nog steeds uit als een zandpad. Tussen de verharde weg en de zandweg ligt een strook klinkers. Uw vraag is of het voormalige zandpad een verharde of een onverharde weg is.
Allereerst bedankt dat u de foto's van de weg heeft nagestuurd.

Als de weg verhard is, dan is onze gedachte dat het nu om een gelijkwaardige kruising gaat. De strook klinkers maakt dit weer onduidelijk, omdat dit kan worden gezien als een uitritconstructie. De situatie is er niet duidelijker op geworden. Ik raad u aan om de wegbeheerder om uitleg en verduidelijking te vragen, door het plaatsen van tekens en een verkeersbord.