Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Historische reistijden (routeplanner)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 juli 2019

Ik heb een discussie met mijn werkgever over reistijden (woonwerkverkeer). Als ik de reistijd op zoek via de anwb route planner kom structureel uit op 76 minuten op alle dinsdagen in het jaar van 1 Juli 2019 tot 1 Juli 2020. Mijn werkgever stelt dat dit 74 minuten is waarbij ze stellen dat ze dit op de anwb route planner berekent hebben op 2 april 2019. Ik kan dit echter niet controleren omdat deze datum in het verleden ligt.


Kunnen jullie achterhalen wat de reistijd was op 2 april 2019 bij vertrek om 08:00 van klaversloot 39, Broek op Langedijk naar Waldorpstraat 60, Den Haag zoals deze op de anwb routeplanner berekent werd op basis van de historische data?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een discussie met uw werkgever over reistijden (woon-werkverkeer). U komt uit op 76 minuten (op alle dinsdagen van 1 juli 2019 – 1 juli 2020). Uw werkgever komt uit op 74 minuten (waarbij ze de anwb routeplanner op 2 april 2019 hebben gebruikt). Aangezien dit in het verleden ligt, wilt u achterhalen of dat klopt.

Indien u een route plant in de toekomst, zal de route en reistijd worden berekend op basis van de gemiddelde dinsdag de afgelopen 2 jaar met als vertrek 9.00 uur.  

Een andere mogelijkheid is om te plannen met vertrek nu en rekening houdend met verkeer. Dan zal de routeplanner de route plannen op basis van de huidige verkeerssituatie. Indien deze functie is gebruikt, kunnen we helaas niet terugkijken in de historie wat de situatie toen was.