Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wel of niet melden bij CBR

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 8 mei 2019

Als oogarts verklaard dat ik weer mag autorijden wat zijn dan de consequenties als ik zeg dat hij dat niet mag doorgeven aan het CBR?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft een beschadiging aan het rechteroog en bent hiervoor onder behandeling bij de oogarts. Binnenkort heeft u een onderzoek naar het gezichtsveld met beide ogen. De oogarts verwacht niet dat de aandoening problemen zal opleveren voor het autorijden. U vraagt zich af of u dit moet melden bij het CBR.

CBR
Als de oogarts vaststelt dat uw zicht goed genoeg is om te kunnen autorijden, dan hoeft u dit niet te melden bij het CBR. Vraagt u wel een verklaring van de oogarts.
Gaat u over 2,5 jaar uw rijbewijs verlengen dan dient u er rekening mee te houden dat u dit op de Gezondheidsverklaring meldt en u zult wellicht opnieuw een oogarts moet bezoeken voordat uw rijbewijs kan worden verlengd.

Verzekering
Als de oogarts van mening is dat er geen belemmering voor u is om auto te rijden, dan zal de verzekering gewoon geldig zijn. Daarom raad ik u wel aan om van de oogarts een verklaring te vragen.