Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervanging PSF1 in Peugeot 207SW (mei 2011)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 16 mei 2019

Mijn auto staat bij de garage voor een onderhoudsbeurt en APK (de Peugeot dealer, daar door mij gekocht en daar ook alle beurten gehad). De stadslichten doen het niet en lampjes vervangen (door de garage) hielp niet.
Nu belde de garage dat er ruitensproeiervloeistof in de PSF1 is gekomen en dat die vervangen moet worden (bijna 400 euro - en zonder stadslichten komt hij niet door de APK).
De garage snapt niet hoe dit mogelijk is. De PSF1 is waterdicht en zit niet eens in de buurt van de vulopening van de ruitensproeier. Hun theorie: vloeistof uit de ruitensproeier pomp is via de aansluitkabel in de PSF1 terecht gekomen.

Mijn idee: als dat waar is zou die pomp ook vervangen moeten worden om te voorkomen dat dat weer gebeurt.

Mijn vraag: mag dit uberhaupt kunnen gebeuren en kan ik de kosten ervan op Peugeot verhalen? Dit lijkt mij iets wat niet onder normale slijtage en/of ouderdom valt.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Bij APK en onderhoudsbeurt van uw Peugeot 207 SW (2011) blijkt de PSF1 unit defect. Oorzaak blijkt lekkage van ruitenvloeistof te zijn. U vraagt zich af voor wiens rekening de reparatiekosten komen.

Nu de garage geconstateerd heeft dat het gebrek het gevolg is van een lek in het reservoir van de ruitensproeier vloeistof, dient de vraag zich aan wat hiervan de oorzaak is.

Bewijslast
Voor een beroep op non-conformiteit ex art 7:17 BW is het aan u bewijs te leveren, dat het lek in het reservoir het gevolg is van een ondeugdelijk product.

Mocht u bewijs kunnen leveren dat het reservoir een ondeugdelijk product is (eigen gebrek), dan adviseer ik u een beroep te doen op non-conformiteit bij uw verkoper.

Meer informatie over non-conformiteit vindt u op onze webpagina 'Klachten na aankoop'.