Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete Tsjechië

Vraag gesteld door Momfert op 8 juni 2019

Ik heb vandaag een aangetekende brief met naar het lijkt een verkeersboete van een snelheidsovertreding ontvangen uit Tsjechië. Het gehele document bestaat uit 2 dubbelzijdige pagina's in het Tsjechisch en een pagina met een foto van onze auto met snelheden en andere getallen en tekst. Wat moet ik hier nu mee. Ik kan er geen woord van lezen behalve mijn naam kenteken en snelheden.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een boete uit Tsjechië ontvangen vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid. De brief is in het Tsjechisch waardoor u er geen touw aan kan vastknopen. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Met betrekking tot een achttal veel voorkomende verkeersboetes hebben EU-lidstaten rechtstreekse inzage in elkaars kentekenregister. Eén van de voorwaarde is wel, dat er een vertaling van de boete meegestuurd wordt, opdat de geadresseerde kennis kan nemen van de inhoud van de brief.

Ik adviseer u desbetreffende instantie een e-mail te sturen met het verzoeken een vertaling van de brief u te doen toekomen conform de Europese regelgeving hieromtrent.

Meer informatie over boetes uit Tsjechië vindt u op onze website.