Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

In- uitrit markeren naar garage woning

Vraag gesteld door R. Blok op 7 mei 2019

Na 50 jaar heeft de gemeente een verkeersplateau voor ons huis geplaatst, de schuine opritstenen verwijderd en het niveau van het
plateau is gelijk trottoir en oprit naar de garage. Gevolg in- uitrit is niet meer goed zichtbaar en onbekenden parkeren dagelijks hun voertuig voor mijn oprit. De verantwoordelijke gemeenteambtenaar zegt hier niets tegen te kunnen en willen doen en wil ook geen markering laten aanbrengen op de trottoirtegels. Wat is uw advies?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

De gemeente heeft een verkeersplateau voor uw huis geplaatst. Hierdoor zijn de schuine opritstenen verdwenen omdat het niveau van het plateau gelijk is aan het trottoir.  De gemeenteambtenaar zegt hier niets tegen te kunnen en willen doen, ook geen markering aanbrengen.

Ik kan mij voorstellen dat het voor u heel vervelend is dat er voor uw oprit geparkeerd wordt. Het zou toch duidelijk moeten zijn voor een ieder dat er een oprit is naar uw tuinpad.  Ondanks dat het voor u nu niet goed geregeld is, is de straat wel netjes geworden.

 Ik begrijp dat de gemeenteambtenaar er nu niets aan wil doen omdat het opgelost zou moeten zijn als de werkzaamheden helemaal voorbij zijn.  U kunt even afwachten of dit ook gaat gebeuren.
Ik raad u aan om schriftelijk te klagen bij de betreffende afdeling gemeente en naar B&W in cc .  Voegt u daar de foto’s bij  van de auto’s die voor uw oprit parkeren en verzoek hen om met een oplossing te komen.
In de tussentijd kunt u buren die daar parkeren vragen om dit niet meer te doen.  Bij onbekenden kunt u een briefje achterlaten.