Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Graag advies afwijzing autoverzekering

Vraag gesteld door J. Kadir op 18 juni 2019

Goedenmorgen,

Ik heb een auto gekocht en deze wou ik verzekeren bij all secur. Dit is mijn eerste auto op mijn naam en dus geen schadevrije jaren opgebouwd. Voordat ik deze auto kocht heb ik via hun site een premieberekening gemaakt, mijn premie zou zijn 33.07 en vond dit erg mee vallen, hierdoor heb ik ook op mijn man zn geb dat een berekening gemaakt om te vergelijken.

Hij zou goedkoper zijn ivm 11 schadevrije jaren, uit nieuwsgierigheid heb ik ook gekeken wat een jong iemand uit 1999 aan premie zou moeten betalen. Toen ik mijn verzekering af wilden sluiten werd ik afgewezen, dit omdat all secur dit ziet als fraude.

Ik vind dit  heel erg en kon bij geen enkele verzekering terecht omdat ik de slot vraag moest beantwoorden dat ik eerder ergens geweigerd bent  geweest. Ik vind dit zo oneerlijk en onterecht omdat we al jaren verzekerd bij hun zijn en nooit problemen hebben gehad (auto op naam van mijn man).  Ik heb al 20 jaar mijn rijbewijs en nooit schade gehad of betrokken geweest bij een ongeluk.

Mijn vraag aan jullie is wat moet en kan ik hiermee?

Ik hoop zo graag dat jullie mij kunnen helpen.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

AlvoAlvorens u een polis voor uw auto wilde afsluiten heeft u tal van fictieve berekeningen gemaakt. Dit wordt door All Secur bestempeld als zijnde fraude, met als gevolg dat All Secur u geweigerd heeft als verzekeringsnemer. Gevolg is dat uw gegevens nu op een interne zwarte lijst van All Secur zijn geplaatst, en dat u elders ook geen polis kan afsluiten, daar standaard gevraagd wordt of u ooit door een verzekeraar geweigerd bent. U vraagt zich af wat u hiertegen kunt ondernemen.

Klacht directe
Allereerst raad ik u aan een klacht in te dienen bij All Secur ter attentie van de directie.

Verbond van Verzekeraars
Mocht de directie van All Secur uw eis niet inwilligen, dan adviseer ik u uw licht op te steken bij het Verbond van Verzekeraars, daar ik het dubieus vind, dat u op basis van fictieve berekeningen op een interne zwarte lijst geplaatst bent geworden met alle gevolgen van dien.

KIFID
Vervolgens kunt u de klacht ter beoordeling voorleggen aan het klachteninstituut voor (onder meer) verzekeraars.