Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie op revisie versnellingsbak

Vraag gesteld door M.A. van Dijk op 25 juni 2019

De versnellingsbak van mijn VWbuscamper van 2006 is op 08-02-2017 bij een km stand van 163.436 gereviseerd bij de firma Autrans in Lunteren. Nu na 24.788 km's is de versnellingsbak weer stuk en moet weer gerepareerd worden. Autrans geeft slechts 1 jaar garantie op reparaties maar mag je van deze dure revisie niet verwachten dat je na zo weinig km's nog enige garantie krijgt.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Twee jaar en 24.788 km na revisie van de automatische transmissie door Autrans vertoont de bak hetzelfde probleem. Autotrans stelt zich op het standpunt dat de garantie op de revisie na een jar verstreken is. U vraagt zich af wat uw rechtspositie is.

Levensduur versnellingsbak
Wanneer twee jaar geleden door Autrans een complete revisie van de automatische versnellingsbak heeft plaatsgevonden, dan mag u normaliter verwachten dat de bak een veelvoud van 25.000 km mee zou moeten gaan.

Bewijs
Nu de garantie verstreken is, is het aan u te bewijzen dat Autrans toerekenbaar tekort is geschoten in de revisie van de versnellingsbak. Nu

Ingebrekestelling
Nu Autrans niet thuis geeft adviseer ik u - middels onze modelbrief - Autrans schriftelijk in gebreke te stellen, Mocht Autrans hier afwijzend op reageren, dan zou u kunnen voorstellen om een expertise op basis van ongelijk te laten uitvoeren. De partij die vervolgens in het ongelijk wordt gesteld, draagt de kosten van de technische expertise (DEKRA of CED).

Meer informatie over klachten na reparatie vindt u op onze website.

NB: Wil u vriendelijk verzoeken mij mij aangesloten te houden over het verdere verloop van deze zaak.