Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete vanuit Italië

Vraag gesteld door D. van Etten op 15 mei 2019

Ik kreeg vandaag een brief uit Italië over een boete.de boete zelf heb ik nog niet binnen. De boete lijkt terecht maar de dagtekening is ouder dan 5 dagen, dus ik kom dan niet in aanmerking voor het laagste boetebedrag. De brief begint met: reopening date for notification deadlines:24/01/2019. Moet ik dit interpeteren als dat er al eerder op 42/01/2019 iets aan mij is gestuurd aangaande deze boete? Dit is namelijk niet het geval. In dit geval kan ik dus alleen nog het hoogste bedrag betalen om aan de wet te voldoen, dit lijkt mij heel oneerlijk,wat nu te doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heft een brief uit Italië ontvangen ter zake een herinnering van een openstaande boete. De oorspronkelijke boete heeft u nimmer mogen ontvangen. U bent bereid de oorspronkelijke boete (met 30% reductie) te voldoen. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Ik adviseer u het gereduceerde boetebedrag te voldoen. En vervolgens een e-mail of aangetekende brief te sturen, waarin u uiteen zet dat de oorspronkelijke brief u nimm
er heeft bereikt, de herinnering ruimschoots na dagtekening brief ontvangen is. Om uw goede wil te tonen zou u het oorspronkelijke boetebedrag (gereduceerd tarief) alvast over kunnen maken en een betalingsbewijs als bijlage kunnen meesturen.

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.

NB; wat is de datum van de boete en die van de vaststellingsdatum? Wellicht dat de boete verjaard is. De boete dient immers binnen 360 dagen na vaststellingsdatum overtreding verzonden zijn. Zie ook bovengenoemde webpagina hierover.