Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afgesloten van stroom stacaravan

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 12 juni 2019

Ik heb een achterstand in de betaling van mijn staangeld op camping t oekeltje.  Nu wil ik er met de eigenaresse uitkomen om dit op te lossen. Daarbij krijg ik eigenlijk alleen maar onredelijke voorstellen. Mijn voorstel bevat oa dat ik de caravan wil verkopen zodat ik de factuur kan betalen. Ik ben echter sinds vorig jaar afgesloten van de elektra. Mijn voorstel was om deze aan te sluiten zodat ik de caravan en de tuin kan opknappen. Hier wordt echter negatief op gereageerd. Ook wilde ik per maand alvast een gedeelte iedere keer betalen maar mijn voorstellen worden iedere keer afgewezen.  Nu heb ik alweer contact met deurwaarder nummer 3 maar kom niet tot een oplossing. Nu is het wel zo dat ik voor dit seizoen de rekening alweer ontving in januari 2019,een bedrag van 3300 euro. Mijn vraag is hoe ik dit op moet lossen en staat zij wel in haar recht om mij de nieuwe rekening te laten betalen ook al kan ik geen gebruik maken van mijn caravan door de afsluiting

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een achterstand in betaling van het stageld op de camping. Daarnaast bent u afgesloten van elektra. U vraagt hoe u dit met de campingeigenaar kunt oplossen.

Zolang u de staplaats niet opzegt, bent u stageld verschuldigd. Wanneer u aan de eigenaresse ook de kosten voor elektra moet betalen, bent u die ook verschuldigd.

De enige oplossing is volgens mij om de overeenkomst van de staplaats op te zeggen en de caravan te verkopen. Misschien kunt u uit de opbrengst van de caravan de rekening voor het stageld en elektra betalen. Wanneer u opzegt, moet u de nu verschuldigde stagelden nog betalen. Mogelijk kunt u een deel ervan terug krijgen, als u voor het einde van het jaar de overeenkomst opzegt.