Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten tussenbak herstel

Vraag gesteld door J. Aalberts op 25 april 2019

Ik heb de tussenbak van mijn Kia Sorento okt 2017 door van Mossel Amersfoort laten reviceren/repareren. Nu moet de tussenbak opnieuw gerepareerd worden, kosten weer €1.500,- .Van Mossel zegt dat zij er niets aan kunnen doen. Ik vind dat zo'n tussenbak niet zo snel kapot mag gaan. De garantie was 1 jaar. Je kan toch verwachten dat dit onderdeel minimaal 10 jaar mee gaat.  Er is altijd rustig mee gereden en er is maar 13.000 km mee gereden in die tussentijd.

Mijn vraag is: zijn er nog mogelijkheden om je recht te halen om niet zelf voor deze kosten op te moeten draaien?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft de tussenbak van uw Kia Sorento in oktober 2017 laten reviseren. Nu moet deze (na 13.000 km) weer gerepareerd worden (kosten € 1.500). U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Ik heb uw vraag besproken met ons technisch experts. Een tussenbak zou een autolevenlang (circa 10 jaar) mee moeten gaan. Na een revisie zou de tussenbak rond de 100.000 km mee moeten kunnen. Het lijkt er dus op dat het geen duurzame revisie is geweest. In beginsel is de reparateur dan aansprakelijk voor de reparatiekosten (van € 1.500). Dit kan anders zijn als de oorzaak van het defect niet ligt in een ondeugdelijk uitgevoerde revisie/reparatie, maar in een externe oorzaak. U kunt bij de reparateur navragen of de oorzaak van het wederom defect zijn van de tussenbak bekend is.

Op onze website vindt u meer informatie over problemen na reparatie incuslief een stappenplan met een modelbrief om de garage aansprakelijk te stellen.