Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geflitst met camper

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 6 mei 2019

Ik zit op de A63 (snelweg, gescheiden banen) richting Bordeaux en ben reeds drie keer geflitst, het is een tolweg waar 130 km/uur mag. Ik rijd 100 met een camper onder de 3500kg. Wat doe ik fout? En wat kan ik tegen de evt. boetes doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft drie boetes uit Frankrijk ontvangen wegens snelheidsovertreding. U bent van mening dat u de maximum snelheid niet heeft overschreden met uw camper. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

De maximum snelheid voor campers < 3500 kg bedraagt op autosnelwegen in Frankrijk 130 km/u. De maximum snelheid bedraagt echter 110 km/u, wanneer sprake is van regen of andere soort neerslag, dan wel u minder dan drie jaar in het bezit bent van het rijbewijs.

Bezwaar
Indien vorenstaande niet van toepassing zijn, dan adviseer ik u zeer zeker bezwaar te maken. Overlegt u daarbij een kopie van het kentekenbewijs waarop het TMM (gewicht) van de camper staat vermeld.

Online bezwaar maken
Het is mogelijk langs elektronische wijze bezwaar te maken. Kijk hier voor op de website van www.antai.fr (ook in het Nederlands beschikbaar).

Meer informatie over boetes Frankrijk vindt u op onze website.