Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Caravan onverkoopbaar door besluit camping

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 april 2019

We hebben sinds een aantal jaar een stacaravan op camping vogelenzang. Stacaravan is overgekocht van vorige eigenaar. De staplaats huren we per jaar.

Op 7 april ontvingen we via de nieuwsbrief dit besluit. Onze caravan is van voor 1990 en door dit besluit is onze caravan waardeloos, en krijgen we ook tzt de kosten van het weg laten halen van de caravan. Dit geldt voor veel meer mensen op de camping...  Mag dit zomaar?

Dit is tekst uit de nieuwsbrief van 7 april:
De directie heeft besloten om met onmiddellijke ingang een regel in te stellen voor verkoop van chalets en stacaravans, alle chalets en caravans van 1990 en ouder mogen niet meer worden doorverkocht inclusief de gehuurde kampeerplaats!
 

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een stacaravan van vóór 1990 op een jaarplaats. De directie van de camping heeft nu besloten dat caravans en chalets van 1990 en ouder niet meer mogen worden verkocht met behoud van staplaats. U vraagt of de directie dit mag.

De campingeigenaar mag regels voorwaarden stellen aan het gebruik van zijn terrein en de kampeermiddelen die daarop geplaatst zijn/worden. Het is immers zijn terrein, waar u elk jaar een plaats huurt. Zolang u de stacaravan met behoud van staplaats niet verkoopt, kunt u gewoon uw stacaravan blijven gebruiken. Kosten van verplaatsing van de stacaravan zijn voor uw rekening.

U kunt de stacaravan verkopen, maar niet met behoud van staplaats. De kosten van verplaatsing zullen dan voor uw rekening zijn of bij de nieuwe eigenaar in rekening worden gebracht.