Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete uit Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 7 maart 2019

Wij zijn vanaf 4 sept 2018 begonnen aan een reis door zuid America. Vlak na vertrek hebben we een poging gedaan om de factuur van de overtreding te betalen.  We wisten dat het eerste termijn verstreken was en dat we de 68,- moesten betalen ipv de 45. We hebben in de eerste week van sept. geprobeerd via de site te betalen, maar daar werdt net als nu weer, aangegeven dat we dienen te wachten op een volgende brief. Dat we met deze code niet kunnen betalen.

Omdat we braveriken zijn en wellicht te goed van vertrouwen zijn, zitten we nu met de gebakken peren. want het bedrag is volgens de franse site opgelopen tot E.180,-  zonder dat we ooit verdere correspondentie ontvangen hebben . Onze brievenbus wordt elke week geleegd door zeer goede vrienden en er is nooit een 2e brief ontvangen.

We voelen ons nogal verneukt omdat we nooit NIET hebben willen betalen en is het enkel en alleen door een lang verblijf in Frankrijk, dat we de eerste betaling termijn overschreden hebben. De correspondentie die we hebben en de sites die beschikbaar zijn hebben ons nog niet verder kunnen helpen. we zitten in Ecuador waar het internet vaak erg slecht is. wellicht is dit een reden dat we de oplossing op de franse sites over het hoofd gezien hebben.

We hopen dat jullie ons iets verder op weg kunnen helpen . De vraag is dus. is er een manier waarop we niet de 180 hoeven te betalen maar de 68,- en hoe. wanneer er geen post komt. bij voorbaar veel dank

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft rond september 2018 een verkeersboete ontvangen vanuit Frankrijk. Omdat de eerste betalingstermijn verstreken was, moest u in plaats van de opgelegde € 45 een verhoogd bedrag van € 68 betalen. Op de website werd aangegeven dat u moest wachten op een brief. Deze brief heeft u nooit ontvangen. Intussen is het bedrag opgelopen tot € 180.

Wij horen vaker dat een brief niet is ontvangen. Neemt u in dit geval telefonisch contact op met de Franse instantie, ANTAI.  
Op de website staan de contactgegevens. Er is een keuzemenu voor Frans of Nederlands. Bespreek met de medewerker de mogelijkheden om toch een lagere boete te mogen betalen. Onze ervaring is dat hier wel mogelijkheden voor zijn.

Meer informatie over boetes uit Frankrijk vindt u op onze website.