Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoogtelimiet op carpoolplaats

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 1 april 2019

Langs de A2 (bij Abcoude) is een carpool parkeerplaats. Bij het afrijden van de parkeerplaats is er een afzetting met hoogte limiet van 2.20 m waar je onderdoor moet rijden, terwijl dit bij het oprijden van de parkeerplaats nergens staat aangegeven. Dat betekent dat je met een hoger voertuig wel de carpoolplaats op kan, maar tegen het verkeer of over een fietspad de carpoolplaats moet verlaten. Klopt deze verkeerssituatie?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een vraag over de carpoolplaats langs de A2 (afrit 2) bij Abcoude. U verbaast zich erover dat wel bij verlaten carpoolplaats een dwarsbalk is geplaatst met daarop weergegeven de maximale doorrijhoogte van 2.20 meter, maar de maximale doorrijhoogte bij inrijden carpoolplaats ontbreekt.

Heb vanmiddag contact gehad met een ambtenaar van de gemeente De Ronde Venen, alwaar de carpoolplaats onder valt. Desbetreffende ambtenaar gaf te kennen, dat normaliter eveneens een dwarsbalk met daarop de doorrijhoogte aanwezig is. Echter, onlangs is deze dwarsbalk inclusief constructie er finaal uitgereden door een automobilist met een paardentrailer.

De gemeente overweegt om - naast terugplaatsing dwarsbalk bij oprijden carpoolplaats - tevens een verkeersbord te plaatsen met de maximale doorrijhoogte.