Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Franse auto slopen in Nederland

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 8 maart 2019

Mijn auto met Frans kenteken is in Nederland en moet gesloopt worden. Welke papieren zijn nodig voor afmelden in Frankrijk?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto op Frans kenteken naar Nederland gereden. U wilt deze auto laten slopen.

Wanneer het voertuig in Nederland verkocht of ingeruild moet worden is een Nederlands kenteken onvermijdelijk. Misschien dat het voertuig vanuit een verhuizing als verhuisgoed is meegekomen. De wijze van invoeren is dus afhankelijk van de betreffende situatie. Zie voor de gehele procedure deze pagina van de RDW met in de linker kolom de invoeropties wat voor u van toepassing is.

Wanneer u overweegt de auto in Nederland te laten slopen heeft u een slopersverklaring nodig. Wellicht staat het voertuig in Frankrijk nog geregistreerd en heeft u dat én de kentekenplaten nodig om deze daar te laten uitschrijving. Zie o.a. dit auto sloopbedrijf die bij loop- of sloopauto's de mogelijkheid biedt deze in te nemen met buitenlands kenteken met afgifte van een slopersverklaring. Men weet ook wat dan de vervolgprocedure is om in dit geval een Frans gekentekende auto aldaar uit te laten schrijven.