Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete verkeersovertreding Australië

Vraag gesteld door W.J. Salet op 8 maart 2019

Heb van camperverhuurbedrijf mail ontvangen dat we verkeersovertreding hebben begaan in Victoria/Australie. nl 67 km ipv 60 km/u. De boete wordt berekend voor 64km. Volgens bijgesloten bekeuring bedraagt boete 3224.00 Dollar. Officieel bericht van de politie moeten we nog krijgen. Boete staat in geen enkele verhouding tot overtreding. Kan hoogte boete kloppen en wat te doen als deze toch wordt opgelegd?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Via de camperverhuurder uit Australië heeft u vernomen, dat u tijdens de huurperiode een kleine snelheidsovertreding heeft begaan. De officiële boete moet u nog krijgen. U vraagt zich af of de hoogte van de boete wel conform is.

Helaas kan ik u vooralsnog niet zeggen of het boetebedrag overeenstemt met de overtreding. Vooralsnog lijkt mij het boete bedrag aan de hoge kant.

Mocht het boetebedrag op de officiële boete inderdaad dusdanig hoog zijn, dan zal ik het boetebedrag via onze zusterclub in Australië pogen te achterhalen.

Als u niet betaalt, dan kan dit in Australië geregistreerd worden. De boete kan dan oplopen en dit kan voor problemen zorgen bij een volgend bezoek aan Australië.