Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Beëindigen van jaar en seizoenplaatsen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 maart 2019

Wij staan op een vakantiepark met onze stacaravan en hebben daar al bijna 20 jaar een jaarplaats.Nu is dit park onlangs op een gerechtelijke veiling gekocht door een nieuwe  eigenaar.En nu zegt die ons onze jaarplaats op.Er zijn vanaf nu geen jaarplaatsen en seizoenplaatsen meer. Park is per 01-11-2018 gekocht. Krijg nu een mail op 21-02-2019 dat per 31-12-2019 de overeenkomsten met jaarplaatshouders zijn opgezegd. Maar ook wordt er vermeld dat we voor 1 mei 2019 onze plaats leeg moeten opleveren.Want ze hebben een nieuw bestemmingsplan voor het park en daar passen wij niet meer in. Dus iedereen met een jaarplaats moet vertrekken. Ze zijn ook geen lid meer van de Recron. Kan dit allemaal zomaar en hebben wij nu allen helemaal geen rechten meer ? Want er zijn nog genoeg mensen die niet weg willen. Kunt U ons helpen ? Het gaat over het Vakantiepark De Brabantse Kempen in Lage Mierde.De nieuwe eigenaar is Dhr. B. Lenferink. Maar van hem  krijg ik geen antwoord op mijn mail en brief. Hopelijk kunt U ons vertellen wat verder te doen.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Eind november 2018 is de camping van eigenaar gewijzigd. De nieuwe eigenaar heeft in december 2018 beëindiging van de huurovereenkomst aangezegd tegen 31 december 2019. Het liefst wil de ondernemer dat u en de mede-recreanten de standplaats per 1 mei 2019 ontruimd en opgeruimd oplevert. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

RECRON
Nu de RECRON wegens wantoestanden op de camping per 1 januari 2018 heeft opgezegd, betekent niet dat de RECRON-voorwaarden niet langer van toepassing zijn, zolang de vorige eigenaar dan wel de huidige eigenaar de RECRON-voorwaarden buiten toepassing heeft gesteld, dan wel nieuwe voorwaarden heeft gesteld.

Conclusie
Mijns inziens kunt u zich als recreant nog altijd beroepen op de RECRON-voorwaarden voor vaste plaatsen. En dient de huidige ondernemer de RECRON-voorwaarden te respecteren.

Nu de ondernemer herstructureringsplannen heeft, dient hij zich te houden aan de regels hierover in art 11 sub h e.v.

Adviseer u zoveel mogelijk recreanten bijeen te roepen, teneinde per aangetekend schrijven bezwaar te maken tegen de opzegging op grond van oneigenlijke gronden. Buitendien had de ondernemer volgens de RECRON-voorwaarden de aankondiging herstructurering/opzegging per aangetekend schrijven of persoonlijk moeten overhandigen (art 11 lid 1 RECRON-voorwaarden).

Meer informatie over uw rechten als eigenaar van een chalet/stacaravan vindt u op onze website.