Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 4 februari 2019

24 januari reed ik op de snelweg, toen is toch iets onder mijn net van de aanhanger een band los geschoten en is er iets van de kar afgevallen. Dit voorwerp had een bumper geraakt van iemand die erg dicht op me reed dus stonden langs de snelweg om dit af te handelen een schadeformulier. Toen kwam Rijkswaterstaat langs en zei dat we beter naar een pompstation konden rijden en kilometer verderop. Dat hebben we gedaan en nadat alles was ingevuld moesten we wachten, want die man van Rijkswaterstaat had de politie gebeld. Toen de politie kwam stond ik met de man van Rijkswaterstaat bij het pompstation nog stil. Toen de politie aangekomen was gaven zij mij twee boetes een voor en afgevallen en een boete voor dat ik geen tandemasser achter mijn auto mocht hebben. Ik mocht geen bezwaar aantekenen, want anders zou ik ook een boete krijgen voor de kar 200 kilo te zwaar was voor mijn auto dreigde de agent. Ze hebben mij niet eens van de weg afgehaald en ik stond stil.

Mijn vraag is nu is het redelijk dat ik deze boete heb gekregen en en is er een een kans als ik bezwaar aantekenen. Kunt u helpen bij dit bezwaar aantekenen

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Op 24 januari 2019 heeft u op de snelweg een deel van de lading van uw aanhanger verloren. Naast dat een achterligger hierdoor schade heeft opgelopen aan zijn auto, heeft u tevens twee verkeersboetes op de koop toe ontvangen. U vraagt zich af of bezwaar maken zinvol is.

Afgevallen lading
Gelet op de omstandigheden lijkt mij bezwaar hier weinig zinvol.

Trekken tandemasser
Het is mij vooralsnog niet duidelijk op welke grond deze boete is uitgeschreven. Ga ervan uit dat het waarschijnlijk van doen heeft met uw rijbewijs (cat. B?)  en de Totale Maximum Massa van de combinatie. Nu de agent een derde boete achterweg heeft gelaten ga ik er voorts vanuit dat het niets van doen heeft met overschrijding van de maximale trekgewicht van uw auto.

Wellicht kunt u mij de feitcode op de (aankondiging) beschikking doen toekomen. Meer informatie over bezwaar en beroep verkeersboetes vindt u op onze website.