Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tweede keer Vliegwiel Punto Twin Air kapot

Vraag gesteld door W. van de Pol op 25 februari 2019

In december 2012 kocht ik een Fiat punto Evo twin air van een half jaar oud. Na drie weken rondrijden, merkte ik dat ik niet goed meer kon schakelen. Ik ben terug gegaan naar de dealer zij hebben de auto onderzocht en kwamen tot de conclusie dat het vliegwiel van deze punto kapot was.

Een onderdeel van een auto dat niet vaak kapot gaat,  moest vervangen worden, dit gebeurde netje op de kosten van Fiat. Na het vervangen nog wel gevraagd of dit vaker gebeurde, nee dit onderdeel gaat bijna nooit kapot en ik kon veel veilige km tegemoet zien.  Omdat deze fiatdealer niet bij mij woonplaats in de buurt is heb, ik de auto voor onderhoud naar ene plaatselijke garage gebracht.  

De afgelopen week maakte mijn punto een dergelijk geluid en ben ik weer naar de plaatselijke garage gereden en wat blijkt mijn vliegwiel is nu weer defect. Ik heb de fiat klantenservice gebeld, zij zeggen niets te kunnen doen omdat de auto niet altijd bij een fiatdealer onderhouden is. Gevraagd om dit toch te bekijken, gezien het voor de 2e keer is. Het antwoord was hij voldoet niet aan de voorwaarden .

Maar het is toch niet normaal dat een vliegwiel in zn korte tijd twee keer vervangen moet worden? wat kan ik nu nog doen??

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent in het bezit van een Fiat Punto Evo (Twin air) uit 2012. Onlangs is voor de tweede keer de dubbel massa vliegwiel aan vervanging toe. U vraagt zich af wat uw rechtspositie is.

Soortgelijke vraag is hier al eens eerder gesteld. Kortheidshalve verwijs ik u er hier naar één van de antwoorden.

NB 1. Defecte dubbel massa vliegwiel is een veel voorkomend probleem bij de diverse Fiat modellen met een Twin air motor.
NB 2. Dubbel massa vliegwiel dient minimaal net zo lang mee te gaan als een koppeling