Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekeuring uit Hongarije

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 5 februari 2019

Wij hebben vorig jaar een bekeuring uit Hongarije ontvangen voor het niet betalen van tol. Hoewel onbekend, hebben wij die maar betaald. Nu krijgen wij bijgaande vage brief van EPCplc terug met de mededeling dat wij onze bankrekening moeten doorgeven voor terugbetaling? Vreemd, zeker omdat wij reeds (het gevraagde bedrag) betaald hebben en die dus al bij hun bekend zijn. Kortom: is deze partij bij jullie bekend en überhaupt betrouwbaar?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft vorig jaar een bekeuring uit Hongarije ontvangen wegens het niet betalen van tol. Deze heeft u voldaan. Nu heeft u van het EPC weer een brief gekregen. Kennelijk krijgt u geld terug, en er wordt gevraagd of u uw bankrekening wil doorgeven. U vraagt zich af of het om een betrouwbare partij gaat.

Euro Parking Collection plc (EPC) heeft de toestemming gekregen van verschillende Europese handhavende organisaties (in verschillende Europese landen, waaronder Hongarije) om in hun naam de afhandeling van boetes te verrichten. Meer informatie over het EPC vindt u op hun website.

Wij zien wel vaker boetes die via het EPC worden geïnd. Aangezien het voor u onduidelijk is wat u terugkrijgt, adviseer ik u contact op te nemen met het EPC om dit na te vragen. Op de brief staat naast een e-mailadres ook een telefoonnummer.