Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat te doen met een duitse brief over een rijverbod?

Vraag gesteld door adrie1964 op 26 januari 2015

In juni 2014 reden wij te hard in Duitsland. Hiervoor hebben wij een rekening van bijna 200 euro gekregen. Wij reden die dag met een huurauto omdat onze motor kapot was. De huurmaatschappij heeft een verkeerde naam opgegeven en wij begrepen uit de brief dat wij moesten betalen en een rijverbod van 1 maand hadden. Nu ontvingen wij gisteren deze brief:

Wij ontvingen deze brief en begrijpen niet wat er bedoeld wordt:


Die Zentrale Bußgeldstelle hat gegen Sie den oben genannten Bußgeldbescheid erlassen. Der Bußgeldbescheid ist seit 02.10.2014 rechtskräftig.

Wie weisen Sie auf das ab dem 02.02.2015 wirksame Fahrverbot von 1 Monat(en) Dauer hin.

Das Fahrverbot bleibt solange bestehen, bis das Fahrverbot und dessen Ablaufdatum in Ihrem Führerschein eingetragen wurde. Sie werden aufgefordert, Ihren Führerschein an die Zentrale Bußgeldstelle zur Eintragung des Fahrverbotes zu übersenden. Nach Eintrag erhalten Sie den Führerschein sofort zurück. Es besteht auch die Möglichkeit, ihren Führerschein bei der Zentralen Bußgeldstelle für die festgesetzte Zeit verwahren zu lassen, Sie ersparen sich dadurch einen Vermerk in Führerschein über das Fahrverbot. Auf die Strafbarkeit des Führens von Kraftfahrzeugen trotz Fahrverbotes gemäß §21 des Straßenverkehrsgesetzes wird hingewiesen.

Mit freundlichten Grüßen

Zentrale Bußgeldstelle

Wat staat er nu eigenlijk? ik heb een paar vertalingen Duits Nederlands erop gezet maar begrijp het nog steeds niet. Wat moeten we nu doen?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

De brief geeft aan dat u een rijverbod opgelegd heeft gekregen. Dit rijverbod gaat in op het moment dat uw rijbewijs in Duitsland is geregistreerd. U kunt uw rijbewijs hiervoor opsturen (wel aangetekend), of u kunt naar de betreffende instantie rijden en ter plekke het rijbewijs laten registreren. Op de terugweg mag u dan al niet meer rijden. De rijontzegging verloopt vanzelf na verloopt van de aangegeven termijn. Het loont ook de moeite om te bellen en aan te bieden een scan van uw rijbewijs te sturen. Soms wordt dat geaccepteerd. Het is in ieder geval het proberen waard. In Nederland kunt u gewoon blijven rijden

Bijgaand treft u een link naar onze informatie over boetes en rijontzegging in Duitsland aan.