Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkoop auto annuleren

Vraag gesteld door J. Hamers op 31 januari 2019

Ik heb uit angst mn auto willen verkopen omdat ik financieël in de problemen zat bij de garage bij mij in de straat. Ik had de tennaamstellingscode niet meer die moest aangevraagd worden nu heb ik een verkoop contract getekend ik heb geen geld ontvangen van hen maar uiteindelijk later die dag bleek dat ik het geld niet nodig had en dus mn auto niet hoefde te verkopen. De garage was toen reeds gesloten ik ben direct de volgende dag gaan vragen of ik de verkoop kon annuleren maar de verkoper was niet aanwezig die kwam vandaag pas weer.

u is mijn vraag ben ik verplicht mijn auto te verkopen na het onderteken technisch gezien is de auto nog van mij om dat de tennaamstellings code opnieuw naar mijn adres is verzonden en ik geen geld heb ontvangen nog?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een verkoopcontract ondertekend voor de verkoop van uw auto. Naderhand wenst u dat te annuleren. U wilt weten of dat mogelijk is.

Het is doorgaans zo dat indien er een aanbod en aanvaarding heeft plaatsgevonden u gehouden bent aan de overeenkomst. Het feit dat u nog afwacht op de tenaamstellingscode doet daar niets aan af.

Kort gezegd dient u de auto te leveren en dient de koper de koopprijs te betalen. Echter, u kunt uiteraard ook uw wens tot het annuleren van de overeenkomst bespreken met de koper. U kunt hem helaas niet dwingen om van die koop af te zien.