Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Prettig Reizen geeft als garantie een TGCR garantie. Zijn dit dezelfde voorwaarden als ANVR??

Vraag gesteld door miekehummelink op 29 maart 2016

Is Prettig Reizen een betrouwbare touroperator??

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert


U overweegt een reis te boeken bij 'Prettig Reizen'. U vraagt zich af of 'Prettig Reizen' een betrouwbare reisorganisatie is en of de voorwaarden van de Garantieregeling (TGCR) vergelijkbaar zijn met die van de ANVR.

ANVR
De ANVR is een branchevereniging van reisondernemingen, die de belangen behartigt van de aangesloten reisorganisaties. Tevens is de ANVR ook voor de consument van belang. Ze biedt naast onder meer redelijke reisvoorwaarden tevens een goede klachtenregeling. Indien de klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, kan de consument de klacht ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen.

Daarnaast zijn alle ANVR reisorganisaties standaard aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden en de het Calamiteitenfonds, hetgeen de consument zekerheid biedt.

Garantiefondsen
TGCR (Top Garant Consumenten Reisgelden) biedt net als de SGR een garantieregeling reisgelden. Beide organisaties staan garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgen er bijvoorbeeld voor dat uw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald.

De SGR is de grootste en meest bekende garantiefonds reisgelden. Over de betrouwbaarheid van de TGCR valt nog weinig te zeggen. De TGCR is nog maar kort geleden opgericht.

Kortom; Prettig Reizen biedt de consument niet de zekerheden die een ANVR aangesloten reisorganisatie wel biedt - redelijke voorwaarden, goede klachtafhandeling, een betrouwbare garantieregeling (SGR) en het Calamiteitenfionds – maar wel een alternatieve garantieregeling reisgelden (TGCR).